Jag fick låna en Cordovmössa

Hejsan Sverok!

I helgen har jag besökt Föreningen Krigshjärtan som arrangerade lajvet ”Krigshjärta V – Stålets väg”. Det var fantastiskt trevligt men även lite läskigt under vissa perioder. Jag befann mig i Cordovlägret under lajvet och eftersom jag inte ville förstöra lajvet för deltagarna höll jag en rätt låg profil under lajvet. Men jag tog lite bilder före och efter!

För att smälta in lite bättre fick jag låna en mössa med cordov-flamman på, det var väldigt snällt. Jag har förstått att det var runt 400 personer på lajvet, vilket är helt fantastiskt! Det förklarar också varför arrangörerna har jobbat så länge, i nästan 10 månader! Sånt engagemang är väldigt roligt att stöta på!

Bland det läskigaste som hände var en morgon när det började smälla och tjuta redan klockan 06! Cordovlägret var under attack från ett luftskepp, så jag lät alla modiga soldater ta hand om problemet och tog skydd under några filtar. Tur att det finns så många modiga lajvare!

Innan lajvet träffade jag dessa otroligt coola lajvare, de spelade asktroll och hade gjort hela utrustningen själva på fem veckor! Jag tror att jag vill åka på Krigshjärta som askbjörn nästa år, för höra med arrangörerna om det går. Förutom att gå runt och vara skräckinjagande åt de väldigt mycket sötsaker, och där har vi ett område som jag helt klart kan bidra på!

Dagen innan lajvet var det inspelning för tvprogrammet Barda. Då satt jag och några andra som inte heller var med och slogs på en kulle och tittade på slaget.

Här ser vi bilder från Bardainspelningen!

Det var väldigt mäktigt och det ska bli roligt att se resultatet i något av programmen till hösten. Jag hann inte träffa Barda-Karl, men eftersom jag ska vara på Medeltidsveckan kanske jag kan ta en idolbild med honom där! Jag har hört att han var en stund i Sveroks tält förra året så jag får hålla tummarna helt enkelt.

Nu reser jag vidare till föreningen Anvil som bor på Gotland!

Vi hörs! /Bim

Föreningen Krigshjärtan gick med i Sverok 2009 och har sitt säte i Lindesberg. Föreningen satsar helhjärtat på att arrangera Krigshjärta-lajven, hemsida till lajven är www.krigshjarta.com