Jag var 12 år, det var sommarlovet när mellanstadiet skulle bli högstadiet och jag befann mig hemma hos en gammal klasskompis i Borlänge. Han och jag hade gått i samma klass i 7 år, men eftersom killarna inte lekte med tjejerna i min klass hade jag aldrig varit hemma hos honom tidigare. Vi satt runt matbordet, min klasskompis, hans brorsa och brorsans polare, och så jag.

– Här! sa storebrorsan och räckte mig ett papper.

– Vi ska göra din karaktär.

Jag fattade inte alla engelska ord, men fejkade så gott jag kunde. Jag ville ju vara med i gänget. Flera timmar senare hade jag slagit massor av tärningsslag och tydligen var vi klara, det var i alla fall dags att gå hem. Nästa vecka skulle vi börja spela. Eon.

Rollspel var den första av Sveroks hobbygrenar som jag kom i kontakt med sådär på riktigt och jag lirade med grabbarna ett par veckor framöver. Det var riktigt häftigt. Jag minns bilderna från boken på vapnen vi hade, och att vi utkämpade eldstrider under äventyret. Sommar blev till höst och jag och min gamla klasskompis började på olika skolor. Jag slutade med rollspelandet.

Den 1:a januari 2012 tillträdde jag som ny ordförande i Sverok. Spelhobbyn hade hittat mig igen under gymnasietiden och idag är jag så otroligt glad att den gjorde det. Lajv, brädspel, airsoft, figurspel och så klart mer rollspelande har jag hunnit med sedan dess. Sverok är en fantastisk organisation på så många sätt, men en sak jag aldrig slutar förundras över är bredden av verksamhet. Här samlas verksamhetsgrenar av alla de slag, från paintball till cosplay, från lajv till e-sport. Att vi håller samman upplever jag som ett av förbundets största styrkor, eftersom man kan vara lika mycket kortspelare som airsoftare och inte tvingas välja.

Bredden i verksamhet har också gett oss nya rekord i medlemssiffror. Vi är fler nu än någonsin förut och det ställer oss inför nya utmaningar. För att möta bredden i verksamhet måste vara ödmjuka inför olika verksamhetsgrenars olika behov. Målsättningen från förbundet måste vara att varje dag vara det bästa Sverok vi kan vara för våra medlemsföreningar. Vi ska fortsätta arbeta med att förbättra våra stödformer till föreningarna, vi ska bli ett starkt varumärke föreningarna kan stötta sig mot i kontakt med andra, vi ska fortsätta att förenkla ungas organisering och slipa ner höga trösklar som hindrar intresserade att komma in i gemenskapen. Det är dags för Sveriges största ungdomsförbund att bli både kaxigare och ödmjukare.

David Gustavsson har lämnat ett par stora skor för mig att fylla. Som tur är har jag ett par nya pumps att ersätta hans gamla sneakers med. För det kommer inte att bli mer av samma, det kommer att bli annorlunda. Men jag är taggad, stödhjulen är borta. Nu släpper vi sargen och kommer in i matchen.