Sverok

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund. Sverok har 101 000 medlemmar i 3600 föreningar över hela landet som samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn. I Sverok startar och driver ungdomar sina egna föreningar och skapar verksamhet tillsammans. Rollspel, lajv, brädspel, östasiatisk populärkultur, cosplay, figurspel, e-sport och LAN är några av verksamhetsgrenarna. Sveroks kansli har drygt 20 anställda och finns på sju orter i landet, bland annat Stockholm.

Sverok Östergötland är ett av tolv distrikt. Här finns cirka 230 föreningar med blandad spelverksamhet. Sverok har ett kontor i Linköping.

Beskrivning

Sverok söker en regional föreningskonsulent som ska arbeta med Sverok Östergötland. Som föreningskonsulent fungerar du som stöd för distriktets styrelse. I arbetet ingår bland annat att ge stöd i föreningsfrågor och hjälpa till med bidrags- och projektansökningar.

Som föreningskonsulent verkar du för ett gott samarbete mellan distriktet, medlemsföreningarna, regionen/landstinget och kommunerna i regionen. Du arbetar uppsökande och stödjande mot föreningarna och knyter kontakter med politiker, tjänstemän och föreningsaktiva ungdomar.

En central uppgift för föreningskonsulenten är att, tillsammans med distriktet och Sverok, säkra den långsiktiga finansieringen av distriktets verksamhet. I ditt arbete ingår även administrativt arbete som till exempel välkomstsamtal till nya föreningar, att ta emot mail och samtal från medlemsföreningar och distriktet samt utföra vissa föreningskontroller.

Under 2017 driver Sverok projektet “Hej, Regionen!” som handlar om att föra samman kommunerna och det unga civilsamhället  i Östergötland. Projektet kommer att skapa mötesplatser och genomföra dialogträffar i Finspång, Kinda, Mjölby, Motala och Söderköping. Du kommer att arbeta tillsammans med projektledaren för att genomföra projektet.

Som föreningskonsulent kommer du att ha många varierande uppgifter på ditt bord och tjänstens förutsättningar styrs av ditt eget engagemang. Du kommer att få möta många engagerade medlemmar, kollegor och samarbetspartners, och tillsammans arbetar ni för en bättre spelhobby för alla.

Tjänsten är på 30% och lämpar sig väl för kombination med studier och/eller andra uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som föreningskonsulent kommer du bland annat att:

 • stödja distriktsstyrelsen i deras arbete
 • söka bidrag för långsiktig finansiering av distriktet
 • söka projektmedel och driva projekt
 • stödja föreningar i kontakten med kommunerna och med sin medlemsrekrytering
 • sköta administrativt arbete som till exempel välkomstsamtal till nya föreningar och föreningskontroller
 • svara på föreningars frågor på mail och i telefon

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • ser nyttan och styrkan med föreningslivet och vill bidra till att utveckla verksamheten på regional nivå
 • har erfarenhet av föreningsarbete och vet hur en förening fungerar, gärna inom spelhobbyn eller i en Sverok-förening
 • har erfarenhet av att söka projektmedel och driva projekt
 • är utåtriktad, social och driven i kontakten med människor
 • är självgående, strukturerad och bra på att ta egna initiativ
 • är van att arbeta med datorn som ett dagligt arbetsverktyg för kommunikation och samarbete

Det är meriterande om du:

 • har tidigare yrkeserfarenhet
 • har erfarenhet av påverksansarbete på regional och lokal nivå
 • har erfarenhet av att söka finansiering och är kreativ och initiativrik i att hitta nya vägar i det arbetet

Sverok strävar efter en mångfald av perspektiv och erfarenheter bland sina anställda. Vi ser därför gärna en bredd av sökande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Allmän visstidsanställning, deltid (30 %), inledningsvis fram till den 31 december 2017. Möjlighet till förlängning finns.

Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Resor inom distriktet (Östragötalands län) förekommer. Kollektivavtal finns.

Tillträde: Snarast möjligt

Placeringsort: Linköping

Sista ansökningsdag: 2017-02-17. Vi behandlar ansökningar löpande.

Kontakt: Josefin Bergman, josefin.bergman@sverok.se, 070-715 32 01.

Ansöker gör du via: https://sverok.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:135219/

Vid ansökan kommer du att få svara på ett par kvalifikationsfrågor och skicka in ditt CV. Vi kommer inte att begära in eller läsa personliga brev. Ansökningar behandlas löpande under ansökningsperioden. Är du intressant för tjänsten kommer vi att kalla dig till intervju.