Under våren har Sverok fått tre nya föreningskonsulenter. Vi ställer tre snabba frågor till dem och passar på att säga välkommen!

Sveroks nyaste regionala föreningskonsulenter, från vänster till höger: Coralynn Remning, Sabina Tennivaara och Mikaela Sundin.
Foto: Emilie Johansson

Tre snabba frågor till Mikaela Sundin, Sverok Stockholm

Vad kommer du att göra som regional föreningskonsulent?
Jag stöttar föreningar i Stockholm och på Gotland med till exempel föreningsfrågor, kommunikation och jämlikhetsarbete, och hjälper distriktsstyrelsen med administration, ansökningar och olika projekt.
.
När är det en bra idé att kontakta dig?
Vardagar mellan klockan 09–17 via mikaela.sundin@sverok.se eller 010-551 93 33. Du kan dessutom ofta hitta mig eller någon av Sverok Stockholms andra regionala föreningskonsulenter på distriktets Evening Cafés. Då kan du passa på att prata med oss och ställa frågor, och så får du massa spännande föreläsningar och middag på köpet!
.
Vad spelar du?
Jag spelade mycket tv-spel som yngre, ser fram emot en revival!

•••

 

Tre snabba frågor till Coralynn Remning, vikarie i Sverok Väst

Vad kommer du att göra som regional föreningskonsulent?
Mitt främsta fokus kommer att vara kansliuppgifter samt arbeta med projektet Det Spelar Roll i Halland. Projektet arbetar med att underrepresenterade grupper ska inkluderas i spelkulturen genom utbildningar och workshops. Projektet innefattar även ett likabehandlingsnätverk där personer som är intresserade av likabehandlingsfrågor kan utbyta sina erfarenheter och tankar.

När är det en bra idé att kontakta dig?
Kontakta mig gärna från 09 fram till 17 med alla tänkbara frågor du kan ha om din förening och distriktet. Kan jag inte hjälpa dig direkt ser jag till att du hamnar hos rätt person! Förutom att jobba på Sverok gör jag också praktik på Göteborgs stadsbibliotek, så på torsdagseftermiddagarna kan jag vara svår att nå.

Vad spelar du?
Jag är just nu mest intresserad av rollspel, i synnerhet Mutant År Noll, Vampire the Masquerade och olika utgåvor Drakar och Demoner. Jag gillar även att spela tabletop-konfliktspel så som Warhammer och Warhammer 40k men främst Necromunda och Mordheim även om det var ett tag sedan nu. På brädspelsfronten är jag lite av en allätare och gillar Eldritch/Arkham Horror, Cthulu Wars, Smallworld, Battlestar Galactica, Here Kitty Kitty! för att nämna de jag spelar mest.

•••

Tre snabba frågor till Sabina Tennivaara, vikarie i Sverok Skåne

Vad kommer du att göra som regional föreningskonsulent?
Som RFK kommer jag peppa och stötta distriktsstyrelsen med allt från administration till bidragsansökningar och arrangörshjälp. Jag kommer finnas tillgänglig för föreningarna runtom i Skåne och underlätta för dem på de sätt jag kan, svara på frågor och finnas till hands i både stort och smått. Sverok & spelhobbyns administratör i Skåne helt enkelt.

När är det en bra idé att kontakta dig?
Jag kommer under hela 2017 jobba som RFK i Skåne på 50 %. Jag jobbar måndagar, tisdagar & halva onsdagarna (men är flexibel när det behövs) och det är allra lättast att få tag på mig genom att maila mig på sabina.tennivaara@sverok.se. Det går dock även att ringa mig på 010-551 93 31. Tveka inte att höra av dig!

Vad spelar du?
Jag har under flera års tid spelat (och tävlat i) Magic: the Gathering, så det har jag nära hjärtat, men innan jag hittade Magicen ägnade jag gärna många, långa timmar åt diverse strategibrädspel och tycker fortfarande att det är riktigt nice. Fortsättningsvis kan jag tycka om att försvinna in i ett singel-player RPG á la Skyrim, jag har hittills inte lajvat mer än ett par gånger men hade enkelt kunnat slukas av den hobbyn om jag bara tillät mig och tycker att bland det roligaste som finns är att få ta mig an ett välplanerat Escape room med ett gäng goda vänner.

TL:DR: Magic: the Gathering, singel-player RPGs, strategibrädspel, escape-rooms