Ibland dyker följande fråga upp:

Varför engagerar sig Sverok i HBTQ+-frågor?

 

Mitt svar på det är: Varför skulle vi inte?

 

Det är en självklarhet att Sverok, både i egenskap av spelhobbyförbund och ungdomsförbund, tar sitt ansvar när det gäller att lyfta upp HBTQ+ personers kamp och situation.

Inte bara under Pride utan hela året.

Det ska vara en självklarhet att du som HBTQ+ person ska känna dig välkommen in i spelvärlden, vare sig du sysslar med cosplay, lajv, rollspel, figurspel, brädspel eller älskar serier.

 

De spel vi spelar och engagerar oss i är inte bara utmärkta sätt för att utforska andra världar, könsidentiteter och maktstrukturer, de är också sätt för oss att både hitta hem och hitta oss själva i.

Det ska vara en trygg och välkomnande plats för alla.

 

När Sverok är på Pride är det för att visa att spelvärlden ska kunna vara en plats där HBTQ+ -personer inte ska behöva bli diskriminerande och att det är en plats där alla ska kunna vara sig själv och älska vem och vilka de vill.

 

Det är Sveroks ansvar att se till att arbeta för dessa frågor och för de HBTQ+personer som finns bland alla spelintresserade i Sverige.

Det är för deras skull och för att bryta hetronormer, könsnormer och sunkiga strukturer som Sverok har Proud and Nerdy under Pridefiranden i hela Sverige.

Det är en plats där du som spelnörd och HBTQ+ alltid ska känna dig välkommen.

Det är en plats för allierade att delta och göra världen till en bättre plats genom att engagera sig för att HBTQ+ personer ska ha samma rättigheter som alla andra.

 

När du går i Proud and Nerdy så går du för de som inte kan, du går för din egen skull, du går för dina vänners skull, för din partners, för dina partners, för dina barn och för att du tror på rätten att får vara den du vill och älska den du vill. Både i den spelvärld vi alla älskar men också i verkligheten.

 

Sverok engagerar sig i HBTQ+frågor för att det är något av det viktigaste vi vet.

Vi engagerar oss för mig, för dig och för alla som inte syns än.

 

Proud and Nerdy Pride kommer alltid att behövas. För att bekämpa orättvisor, normer, hot, hat och diskriminering mot HBTQ+ personer.

 

 

Så jag hoppas vi ses på alla Pridefiranden och även resten av året!

 

Styrelseledamot Anna Erlandsson