Först ut i en serie av intervjuer vi gjort med våra Spellovspartners är Paradox Interactive, den svenska spelutvecklaren som i år kommer bidra med fantastiska Cities: Skylines till varje deltagande förening. Event Manager Veronica Gunlycke svarar på våra frågor:

 

Så Paradox – vilka är ni och vad gör ni?

Vi är ett dataspelsförlag och utvecklare med rötter som går ända tillbaka till 80-talet och Target Games (Drakar & Demoner). Paradox Interactive har funnits sedan 2004 och vår interna studio som gör strategispel är numera världsledande inom sin niche.

Vad tror du människor gillar mest med era spel?

Att man som spelare kan skapa eget innehåll till de allra flesta spelen. Genomsnittstiden för ett Paradoxspel ligger generellt betydligt högre än snittet och vi stödjer även våra spel under lång tid med innehåll.

Varför tycker ni att det är viktigt att stödja svensk spelhobby?

Vi är ett svenskt bolag som är verksamma på en global marknad. Många av de som redan jobbar på Paradox har länge varit engagerade och aktiva i olika lokala spelcommunities och vi anställer kontinuerligt personer som förstår vår verksamhet och vill vara med att bygga bolag och utveckla bra spel. Branschen växer och därför är det viktigt att även svensk spelhobby växer och utvecklas.

Vad borde våra medlemmar veta om er?

Att vi har ett helt gäng med spännande spel som bara väntar på att bli upptäckta. Är man intresserad av en spännande karriär i ett bolag där det hela tiden händer något får man gärna kika på vår karriärssida, vi har just nu ca 20 öppna tjänster; https://career.paradoxplaza.com/jobs

 1. Luke eller Leia?
  Luke
 2. Gandalf eller Dumbledore? 
  Gandalf
 3. Team Jacob eller Team Edward?
  Pass
 4. League of Legends eller Counter-Strike?
  Counter Strike
 5. Vampyrer eller Zombies?
  Zombies