Vi har har pratat med Håkan från vår Spellovspartner A Sweet Studio som skickar med spelet Scalpers: Turtle and the Moonshine Gang. För att få en Spellovslåda med Scalpers och jättemånga andra spel, anmäl din förening på www.Spellovet.se innan 30 september! 

 

 

Hej Håkan! Berätta om A Sweet Studio. Vilka är ni och vad gör ni?

A Sweet Studio är en spelstudio baserad i Stockholm som utvecklar spel för pc/mobil tillsammans med andra bolag, men vi gör även helt egna produktioner.

I dagsläget är vi en härlig blandning medarbetare från alla möjliga tidigare erfarenheter.

Vi jobbar med flera olika projekt, Scalpers på PC, samt lite andra spel till de mobila plattformarna.

 

Ni har valt att skicka med 150 koder till spelet Scalpers: Turtle and the Moonshine Gang i Spellovslådan. Vad tror du föreningarna kommer gilla mest med er spel?

Vi tror att den höga svårighetsgraden, boss fighterna och samarbetet mellan spelarna är det som kommer uppskattas mest. Sen är ju vilda västern och djurbaserade karaktärer inte helt fel.

 

Varför tycker ni att det är viktigt att stödja svensk spelhobby?

Det är jätteviktigt att ge tillbaka när en har möjlighet till det. Det borde vara en naturlig inställning hos alla människor och bolag, inom alla kategorier. Eftersom vi jobbar med spelutveckling och själva har växt upp med mycket spel, så vet vi hur viktigt och utvecklande det kan vara med spel.

 

Vilka utmaningar möter ni som organisation?

Att göra spel tar ofta väldigt lång tid, och det är svårt att veta om det är spel som marknaden kommer finna intresse av eller om man sitter i flera år och gör spel som sen inte kommer bli särskilt uppmärksammade.

 

FEM SNABBA

Luke eller Leia? (Star Wars)

Leia.

 

Gandalf eller Dumbledore?

Gandalf.

 

Team Jacob eller Team Edward? (Twilight)

Team Edward (Blom)

 

League of Legends eller Counter-Strike?

LoL.

 

Vampyrer eller Zombies?

Zombies.