Vi har pratat med Måns från WorldofBoardGames, som bidrar med två exemplar av ”Allt om Brädspel” i Spellovslådan. Spellovet hålls vecka 43-45 och du kan hitta evenemangen nära dig genom www.spelkartan.se/spellovet.

Berätta om WorldofBoardGames. Vilka är ni och vad gör ni?
Vi är en av Sveriges största butiker för brädspel både som fysisk butik och på nätet. Vi försöker ge så många som möjligt chansen att upptäcka brädspelandet.

Varför tycker ni att det är viktigt att stödja svensk spelhobby?
För att vi vill att så många som möjligt ska få chansen att se den underbara värld som spelhobbyn är. Alla kanske inte fastnar för spel i någon form men vi vill att så många som möjligt åtminstone ska ha fått se vad de i så fall väljer bort.

Vad är ni stolta över som organisation?
Att vi har fått väldigt många människor att upptäcka spelhobbyn, och många inom spelhobbyn att upptäcka nya spel, samtidigt som de också fått nya vänner.

Vilka utmaningar möter ni som organisation?
Det finns fortfarande många som inte har fått se vad spelhobbyn har att erbjuda så vi strävar vidare för att nå även dessa. Det gäller att vara lite kreativ för att hitta nya sätt att visa upp vad spelhobbyn har att erbjuda, särskilt för de vi ännu inte lyckats nå ut till.

Vad borde våra medlemmar veta om er?
Att vi finns och gärna hjälper till att guida till brädspelens underbara värld.

Vad har ni på gång hos er? Vad händer i framtiden?
Förutom butiken i Umeå och på nätet har vi en massa events på gång. Under hösten ska vi genomföra speldagar i en av Umeås mest besökta gallerior så att deras besökare kan få testa på att spela spel. Vi ska även ha spelkvällar på universitetet, fik och pubar för att fler ska få upp ögonen för brädspel.

FEM SNABBA

 • Luke eller Leia?
  Yoda
 • Gandalf eller Dumbledore?
  Gandalf
 • Team Jacob eller Team Edward? 
  Buffy
 • League of Legends eller Counter-Strike?
  ………
 • Vampyrer eller Zombies?
  Zombies