Vi har pratat med Björn Flintberg på Eloso som tagit fram Sagospelet Äventyr. Eloso sponsrar Spellovet som just nu hålls i hela Sverige och du kan hitta evenemangen nära dig genom www.spelkartan.se/spellovet.

Berätta om Eloso. Vilka är ni och vad gör ni?
Eloso förlag är ett nytt förlag på den svenska spelmarknaden. Vi ger ut brädspel, rollspel och böcker. Vår första stora produkt är Sagospelet Äventyr.

Ni har valt att skicka med bokmärken till Sagospelet äventyr i Spellovslådan. Vad tror du föreningarna kommer gilla mest med det?
Det är ett bokmärke, så vi tänker att det används i en bok – men kanske också får folk att titta in på vår Facebook eller hemsida där det finns massor av spännande äventyr.

Varför tycker ni att det är viktigt att stödja svensk spelhobby?
Vi vill se en återväxt. Vi tror att hobbyn mår bra av att vi hjälps åt att hålla den levande och engagerar olika människor.

Vad är ni stolta över som organisation?
Vi är stolta över att vi fått så stort stöd i vår Kickstarter och att vi har så många engagerade föräldrar som vill rollspela med sina barn.

Vad borde våra medlemmar veta om er?
Att vi älskar berättelser, sagor och att vi har tusen planer för framtiden :)

Vad har ni på gång hos er?
På gång hos oss – närmst kommer alla produkterna ut i handeln i månadsskiftet november/december och sen blir det land och rike runt för att delta i olika aktiviteter. Sen ska vi producera ännu mer material från Kickstartern till en release i mars. Och nästa år kickstartar vi även ett brädspel i sagovärlden Masona där Sagospelet Äventyr utspelar sig.

FEM SNABBA

Luke eller Leia? 

Leia (prinsessor är coola)

Gandalf eller Dumbledore?

Gandalf (för sin kärlek till hobbitar)

Team Jacob eller Team Edward?

Svårt att välja. Men Edward är ju coolare, faktiskt. :)

League of Legends eller Counter-Strike?

Hade hellre sagt Zelda eller Fable :)

Vampyrer eller Zombies?
Vampyrer eller zombies? Omöjligt att välja, vi älskar båda! Men okej, vampyrer då, för zombies börjar bli lite uttjatat. Vampyr-revival vore trevligt.