Vi har pratat med Skander på Brädspel.se, som sponsrat Spellovet med en rad olika spel. Spellovet  hålls just nu i hela Sverige och du kan hitta evenemangen nära dig genom www.spelkartan.se/spellovet.

Berätta om Brädspel.se. Vilka är ni och vad gör ni? 

Utöver att agera som distributör av brädspel, så har vi även börjat göra vårt bästa med att stötta brädspelshobbyn i Sverige, och i detta nu sitter vi och försöker lösa gåtan hur man kan få fler människor kan upptäcka brädspelen bortom ett inkomplett Monopol under julhelgen.

Ni har valt att skicka med flera olika typer av brädspel i Spellovslådan. Vad tror du föreningarna kommer gilla mest med det?

Vi tror att det kommer hända en massa roliga grejer när föreningarna får ett av de spel vi skickat med i år! De lite större föreningarna kommer ha stor glädje med duellerna i Bang. De som inte sysslar med brädspel kommer få en fin introduktion via klassikern Catan, de lite mer brädspelsfokuserade kommer nog glädjas rejält av både Flamme Rouge och Kingdomino. Och självklart, det kommer vara absolut tyst och kaosartat stressigt för alla de som mottar Magic Maze!

Varför tycker ni att det är viktigt att stödja svensk spelhobby?

Flera av oss är uppvuxna i en Sverokförening, så det känns helt naturligt att nu ha möjligheten att påverka att nya medlemmar får samma positiva upplevelse som många av oss fick i ungdomen.

Vad är ni stolta över som organisation?

Våra egenproducerade produkter har till nyligen varit helt nordiska när det kommit till speldesigners och konstnärer. Bara det att vi lyckats samla 4 olika nationaliteter under ett tak, och dessutom får se hur deras verk säljer slut på platser som Sydkorea och USA känns extra fint.

 

Vilka utmaningar möter ni som organisation?

Den främsta utmaningen vi möter en del konservativa idéer om brädspel. Det är lite ironiskt att hela familjen kan sitta uppkopplade runt julbordet, men när det vankas underhållning så är det helt galet att spela något annat än det man spelat sen 1964.

Vad har ni på gång hos er? Vad händer i framtiden?

Vi har supermånga saker på gång! Utöver alla våra Essen-släpp (Flamme Rouge Peloton, Gold Fever, Dokmus Return of Erefel, Space Freeks, Byzans, Bottle Imp och Nations the dice game Unrest) så kommer det även väldigt spännande titlar nästa år! Först ut kommer det Ufo: Enemy Unkown-influerade Invasion – Free State, sen lite andra halvhemliga titlar, och så kör vi på rejält med Scifi-eposet Eclipse 2.0 som kommer bli helt fantastiskt med en massa ny art, regelförbättringar, tillägg, storys av Johanna Sinisalo och en massa mer godis. Kommer bli hur ballt som helst. Och ensamt, för rymden är verkligen enslig.

FEM SNABBA

Luke eller Leia?
Luke
Gandalf eller Dumbledore?
Gandalf
Team Jacob eller Team Edward?
Jacob
League of Legends eller Counter-Strike?
CS
Vampyrer eller Zombies?
Zombies