Vi har pratat med Edvard Lundkvist på Våra Gårdar som sponsrat Spellovet. Spellovet är nästan förbi med du kan fortfarande hitta någora guldbitar på www.spelkartan.se/spellovet.

Berätta om Våra gårdar. Vilka är ni och vad gör ni?

Våra Gårdar är en riksorganisation för ideellt driva allmänna samlingslokaler! Vi erbjuder stöd och service för föreningar som erbjuder drogfria mötesplatser och har idag ca 500 medlemsföreningar runt om i landet. Sen några år tillbaka arbetar vi med ett flertal Sverokföreningar och vår upplevelse är att det är ett mycket gott samarbete där vi lär oss mycket av våra nya medlemmar och där våra resurser kommer till stor användning!

Har din förening en lokal eller funderar ni på att skaffa en lokal? I så fall tycker jag att ni ska höra av er till oss på Våra Gårdar så berättar vi gärna med om vad vi kan göra för er!

 

Ni har valt att skicka med ett måttband i Spellovslådan. Vad tror du föreningarna kommer gilla mest med det?

Måttbandet kändes som ett perfekt medskick från oss i spellovslådan! Det är nyttigt som verktyg i föreningslokalen när en ska kolla om den tilltänkta soffan får plats eller när toaletten ska mätas inför en tillgänglighetsanpassning. Dessutom vet vi att det är användbart inom ett flertal delar av spelhobbyn, till exempel när du ska mäta hur många tum dina Space Marines får flytta sig i Warhammer 40K eller när lajvarna ger sig i kast med det senaste hantverksprojektet. Ett praktiskt litet medskick i spellådan med många passande funktioner helt enkelt! Personligen ser jag fram mot att kunna använda det egna måttbandet i nästa figurspelsmatch!

 

Varför tycker ni att det är viktigt att stödja svensk spelhobby?

För att fatta mig kort så ser vi dels att det är viktigt att sätta tak över huvudet på den svenska ungdomsrörelsen och där är spelhobbyn en enorm aktör. Det kan vara svårt att hitta bra lokaler som föreningen har råd med och vi vill vara med och hitta lösningar som fungerar för er. Vi anser att spelhobbyn gör ett fantastiskt arbete med att skapa sammanhang där en kan utvecklas och lära sig viktiga färdigheter under utmanande och roliga former. Om vi kan bidra till det så är vi väldigt glada och därför tycker vi att det är viktigt att stödja svensk spelhobby.

 

Vad är ni stolta över som organisation?

Våra medlemmar erbjuder över 500 drogfria mötesplatser över hela landet där alla kan mötas och utvecklas. Genom lokalerna som våra medlemmar driver så får Sveriges föreningsliv fysiska platser att göra sitt viktiga arbete på. Vi är stolta över att vi kan vara ett starkt och stabilt stöd för eldsjälarna som håller dessa dörrar öppna från Skåne till Norrbotten.

 

Vilka utmaningar möter ni som organisation?

Drift och skötsel av allmänna samlingslokaler är inte alltid en enkel sak och vi kämpar ständigt för att ge våra medlemmar bästa möjliga förutsättningar för att frodas och vara i utveckling. Deras utmaningar är ofta våra utmaningar och därför kan utmaningarna variera kraftigt. En återkommande utmaning är att vi ofta söker nya förmågor och verksamheter i de ideellt drivna husen. Finns det en Våra Gårdar-lokal nära er så rekommenderar jag varmt att ni tar kontakt för att se om det inte finns en plats för er verksamhet där?

 

Kolla gärna på vår medlemskarta: http://www.varagardar.se/lokaler/
I flera fall kan rörelse i huset vara det som efterfrågas i första hand och vi vill inte att våra lokaler ska stå tomma!

 

Vad borde våra medlemmar veta om er?

Vi vill gärna få fler medlemmar från Sverok! Vi vill komma i kontakt med fler Sverokföreningar som har lokal eller som söker lokal! Sen så önskar vi förstås att våra medlemmar från Sverok hittar till ombudsmötet i Växjö nästa vår, Våra Gårdars högsta beslutande organ.

 

Vad har ni på gång hos er? Vad händer i framtiden?

Vi har alldeles nyligen lanserat en Cosplay-utställning som vi gör i samarbete med Sverok och en fantastisk fotograf! Vi kommer att besöka Riksmötet med utställningen så kom gärna förbi vår monter där om ni vill veta mer! Framöver väntar även sista ansökningsdatum för Boverkets bidrag för investeringar i allmänna samlingslokaler som alltid innebär en hel del arbete för oss och ett stort antal medlemmar runt om i landet. Vill ni göra investeringar med bidrag från boverket? Hör av er till oss så kan vi hjälpa er att ta reda på om ni är berättigade till bidraget och även hjälpa er med en ansökan!

 

FEM SNABBA

Luke eller Leia? 

Leia!

Gandalf eller Dumbledore?

Gandalf!

Team Jacob eller Team Edward?

Team Lestat

League of Legends eller Counter-Strike?

Nej!

Vampyrer eller Zombies?

Vampyrer!