spelkartan.se, Sveroks karttjänst, kan föreningar lägga upp information om sig själva och sina arrangemang för att fler ska hitta dit. Den här sidan innehåller all information om hur man gör det.

Informationen finns också här som film, med skärmdumpar som visar var allting finns och hur det funkar på spelkartan.se. Observera att filmen visar spelkartans gamla utseende då systemet hette hitta.sverok.se, alla funktioner och var ni hittar dem stämmer dock fortfarande. Filmen innehåller också bilder från eBas gamla utseende, och därför kan någon hänvisning till eBas vara inaktuell. Innehållet i filmen är i övrigt helt aktuellt. För korrekt information gällande kopplingen mellan eBas och spelkartan.se, se guiden.

Koppla föreningen till spelkartan.se
Lägga upp träffar
Lägga upp en banner
Hantera föreningens administratörer för spelkartan.se
Lägga till en lokal
Lägga till Spellovsevenemang
Vanliga frågor och svar

Koppla föreningen till spelkartan.se

För att kunna lägga upp träffar, söka träffbidrag och inte minst uppdatera föreningsinformationen på spelkartan.se behöver ert föreningskonto i eBas kopplas till dit först.

1. Börja med att logga in på er föreningssida i eBas . Under Verksamhet och Spelträffar finns en knapp som heter Skapa föreningens konto på spelkartan.se. Genom att trycka på den kommer föreningsinformationen på spelkartan.se uppdateras utifrån vad ni skrivit om föreningen i eBas (i presentationen och kontaktinformationen som finns under Föreningens uppgifter och sedan Grunduppgifter). Dessutom kommer ett mail med en inbjudningskod gå till föreningens kontaktmailadress.

 

ebas-hitta
(Klicka på bilden för större vy)

2. Fortsätt nu till spelkartan.se och klicka på Registrera & hantera uppe till höger i den vita menyn. Ni måste använda föreningens kontaktmailadress när ni skapar ert konto på spelkartan.se för att det ska gå att koppla kontot till er förening. Om ni inte redan har en användare med kontaktmailadressen, behöver ni först skapa ett sådant konto på spelkartan.se. Det gör ni genom att klicka på Ny användare? Registrera dig här. När kontot är skapat, eller om ni redan hade ett konto, är det bara att logga in på spelkartan.se.

3. I mailet med inbjudningskoden finns två alternativ för att aktivera sitt konto på spelkartan.se mot föreningen. Antingen kan ni klicka på direktlänken i mailet, eller kopiera och klistra in inbjudningskoden på er sida på spelkartan.se. För att göra det senare behöver man vara inloggad på spelkartan.se och gå till Min sida. Under rubriken Ditt konto på den sidan finns en länk som heter Inbjudningskoder, där klistrar ni in er kod och trycker på ”acceptera inbjudan” för att kopplas till föreningen.

 

Lägga upp träffar

För att lägga upp träffar på spelkartan.se behöver man vara inloggad på det konto som är kopplat till föreningen. På Min sida under rubriken Föreningar & Aktiviteter finns de föreningar listade som kontot är kopplat till. Till höger om föreningsnamnet finns en rullista med administreringsmöjligheter. Välj ”Ny aktivitet” i rullistan för att lägga upp en ny träff.

Lägga upp en banner

Banners, eller reklambilder, som föreningen lägger upp på spelkartan.se syns inte bara på arrangemanget, utan också på Sveroks hemsida. För att lägga upp banners väljer ni ”Hantera banners” i rullistan för föreningen på Min Sida på spelkartan.se. Följ sedan instruktionerna där.

 

Hantera föreningens administratörer för spelkartan.se

När kopplingen mellan föreningen och kontot på spelkartan.se är gjord, kan fler ur föreningen göras till administratörer på spelkartan.se. På Min Sida i spelkartan.se under ”Visa medlemslista” i rullistan finns de som för tillfället är kopplade till föreningen. För att bjuda in fler medlemmar som administratörer för föreningen trycker man på ”Bjud in personer” strax ovanför listan.

Om föreningen byter styrelse eller av annan anledning vill rensa listan över de som har tillgång till föreningens konto på spelkartan.se, görs det inifrån eBas. På sidan Spelträffar under menyalternativet Verksamhet finns en röd knapp som heter Ta bort alla användare kopplade till föreningen. När ni trycker på den kommer de som har tillgång till föreningens konto på spelkartan.se att tas bort därifrån, så att deras åtkomst inte längre gäller. Observera att inbjudningar som skickats men ännu inte bekräftats av mottagaren ligger kvar även om man trycker på den här knappen, så inbjudningar måste tas bort en och en inne på spelkartan.se (vilket man gör under ”Visa medlemslista” i rullistan för föreningen inne på Min Sida).

 

Lägga till en lokal

För att lägga in en lokal på spelkartan.se behöver ni vara inloggade på det konto som är kopplat till föreningen. På Min sida under rubriken Föreningar & Aktiviteter finns de föreningar listade som kontot är kopplat till. Till höger om föreningsnamnet finns en rullista med administreringsmöjligheter. Välj ”Redigera föreningslokal” i rullistan för att lägga upp en ny lokal eller redigera den, om ni redan lagt in er lokal på spelkartan.se.

Ni kommer först till informationsfliken för att redigera er lokal, där det kort beskrivs vad fälten som går att fylla i betyder. För att komma till er lokalredigeringssida, klicka på fliken ”Kartplacering och info om lokalen”.

Tänk på att informationen som skrivs in här är helt offentlig, så är det någons bostad ni använder som lokal, kanske inte exakt adress behöver skrivas ut. Det går utmärkt att hänvisa till en mailadress eller motsvarande, där mer information kan efterfrågas av den som vill besöka er lokal.

 

Lägga till Spellovsevenemang

Under höstlovet varje år infaller även Spellovet. Spellovet är ett samarbete mellan Sverok och Studiefrämjandet, där tanken är att ni spelföreningar ska kunna visa upp er verksamhet. De träffar ni arrangerar under Spellovet kan ni självklart lägga upp på spelkartan.se och det finns även en egen sida där dessa träffar visas. Att lägga till att en träff ingår i Spellovet är väldigt enkelt, det enda ni behöver göra är att kryssa i rutan “Detta arrangemang ingår i Spellovet” när ni lägger in en träff på spelkartan.se.

spellovet

 

Vanliga frågor och svar

Varför fungerar inte min inbjudningskod?

Inbjudningskoden gäller i 10 dagar från att den skickades ut. Har längre tid passerat behöver en ny inbjudan skickas till mottagaren.

Hur kan vi enkelt lägga upp många träffar?

Det finns en dupliceringsfunktion på spelkartan.se som gör att man kan utgå från en träff för att skapa flera liknande. Gå in på Min Sida och välj ”Visa aktiviteter” i rullistan för föreningen. Klicka på den träff ni vill duplicera så att informationsfältet fälls ut, och välj duplicera-alternativet uppe till höger i rutan.

OBS: Ni måste kryssa i träffbidragsrutan för varje duplicerad träff om ni vill söka träffbidrag för dem, det sker inte automatiskt!

Vi missade att kryssa i träffbidragsrutan, kan vi göra det i efterhand?

Det går att kryssa i träffbidragsrutan på redigeringssidan för träffen till och med fem dagar innan arrangemanget hålls, därefter går det tyvärr inte att söka träffbidraget längre (enligt träffbidragsreglerna).

Hur redigerar vi föreningsinformationen i spelkartan.se?

Det finns två sätt att uppdatera sin föreningsinformation på spelkartan.se:

  1. Logga in i eBas och uppdatera er presentation samt kontaktinformation under Föreningens uppgifter. Efter att ha sparat sidan, trycker ni på knappen Skapa föreningens konto på hitta.sverok.se som finns på sidan Spelträffar som ni hittar under menyalternativet Verksamhet. Då uppdateras er grundinformation på spelkartan.se.
  2. Logga in på er förening på spelkartan.se och uppdatera övriga fält genom att välja ”Redigera” i rullistan för föreningen på Min Sida.

Övriga frågor, problem eller buggar skickas till info@sverok.se