Sverok har tagit fram tre ledarskapsutbilningar för att stötta dig i ditt ledarskap. Tillsammans med andra unga ledare får du chansen att utveckla såväl dig själv som din förening.

Ledarskap steg 1

Utbildningen anordnas av ditt distrikt och ger dig ökad kunskap om bra och dåligt ledarskap. Genom teori och praktik ges du möjligheten att reflektera över hur du fungerar som ledare. Frågor om makt och normer är självklara inslag.

Ledarskap steg 1 vänder sig till dig som ny ledare i din förening och som söker grundläggande kunskap om ledarskap. Utbildningen arrangeras av ditt distrikt.

Ledarskap steg 2

Här ges du möjlighet att lära dig mer om bland annat härskar- och bekräftartekniker. Utbildningen tar även upp vilken roll du som ledare har för demokratin och samhörigheten i din förening eller ditt distrikt. Även aspekter som konflikthantering tas upp. Målet är att göra dig trygg i din roll.

Ledarskap steg 2 vänder sig till dig som gått steg 1 eller har tidigare erfarenhet av ledarskap. Utbildningen arrangeras av ditt distrikt.

Ledarskap steg 3

Personlig utveckling samt ökad kunskap om grupputveckling och konflikthantering står på schemat i den tredje ledarskapsutbildningen. Passen baseras på praktiskt arbete utefter dina erfarenheter för att låta dig växa i din roll som ledare.

Ledarskap steg 3 vänder sig till dig som gått ledarskapsutbildningar tidigare eller har en bred erfarenhet av ledarskap i din förening eller ditt distrikt. Utbildningen arrangeras på förbundsnivå.