Alla medlemmar får lämna in motioner, förslag till Riksmötet. Att skriva en motion till Riksmötet är enkelt och på den här sidan har du en guide som hjälper dig på vägen.

Den första texten (”Att skriva en motion”) är den viktigaste för att du ska komma igång, och resten är fördjupningar och tips för dig som vill kunna få igenom ditt förslag. Klicka på länkarna i rubrikerna här nedan för att komma vidare.

Titta gärna på filmen ”Att skriva en motion” som bygger på den här guiden.

Motioner skickas till info@sverok.se senast den 6:e oktober 2017, kl 12.00.
De kommer sedan att läggas upp på Riksmötesforumet.

Att skriva en motion

En konkret skrivguide för hur en motion ska utformas. Det här avsnittet går igenom de viktigaste beståndsdelarna i en motion tillsammans med konkreta exempel och en hjälpmall.

Har jag kommit rätt?

Det här avsnittet berättar hur Sverok är organiserat och vilka frågor som brukar tas upp på Riksmötet. Kanske finns det en genväg för din idé, och ett snabbare sätt att få förslaget godkänt?

Konsten att övertyga andra

Det här är en liten guide i retorik som är speciellt skriven för dig som motionerar till just Sveroks årsmöte. Avsnittet beskriver vilka som brukar vara ombud och hur man ska tampas med dem.

SMARTa mål

Den här guiden går igenom hur man skriver ett riktigt bra yrkande, för att undvika att klåfingriga ombud känner sig manade att förändra ditt förslag.