Vad är Riksmötet?

Riksmötet är Sveroks årsmöte. Precis som i en förening hålls årsmötet en gång om året. På Riksmötet bestämmer medlemmarna bland annat vilka som ska sitta i styrelsen, vad Sverok ska göra och vad pengarna ska gå till.

Alla medlemmar får skicka in förslag till Riksmötet. Dessa kallas för motioner, och ska skickas till info@sverok.se senast 6 oktober 2017. Du kan läsa mer om motioner här.

 

Foto: Emma Ahlqvist

Foto: Emma Ahlqvist

När är Riksmötet?

I år är Riksmötet 24-26 november. Mötet börjar på fredag eftermiddag och slutar runt klockan 15.00 på söndagen.

 

Hur fungerar Riksmötet?

Riksmötet pågår i tre dagar och alla deltagare bor på hotell under helgen. Det börjar på fredag kväll och slutar på söndag eftermiddag.

Innan mötet har ombuden möjlighet att delta i två utbildningar om Riksmötet. Den första handlar om mötesformalia och rekommenderas särskilt till förstagångsåkare. Den andra handlar om mötesklimatet och rekommenderas för alla deltagare så att mötet blir så trevligt för alla som möjligt.

Det är förstås inte möte hela tiden – på kvällarna finns det olika aktiviteter att delta i som till exempel diskussioner eller spel och på lördagskvällen brukar deltagarna bjudas på en lite finare middag.

 

Vilka får komma på Riksmötet?

Eftersom Sverok har så många medlemmar skulle det inte gå att ha alla medlemmar med på Riksmötet. Istället röstar Sveroks föreningar om vilka medlemmar som ska åka på Riksmötet.

101 medlemmar röstas fram till Sveroks Riksmöte. De här 101 medlemmarna kallas för ombud. Vem som helst kan föreslå en medlem till ombud. Det gör du i val.sverok.se mellan 24 juli och 2 september.

Sedan röstar föreningarna fram ombuden genom val.sverok.se mellan 21 augusti och 2 september.

 

Var får jag mer information om Riksmötet?

Om du har fler frågor eller funderingar om Riksmötet, går det bra att kontakta Sveroks kansli. Sveroks kansli kan du ringa till på telefonnummer 013-14 06 00, eller maila till på mailadress info@sverok.se.