Du kan hitta och komma i kontakt med Sverokföreningar som spelar datorspel på spelkartan.se.

E-sport är en stor och internationellt spridd verksamhet som engagerar allt fler ungdomar. I korthet handlar e-sport om att under tävlingsartade former prestera så bra som möjligt, precis som i vilken Foto: David Gustavssonannan sport som helst.

Såväl lagbaserade som individuella grenar förekommer och de två stora spel är till exempel “Counter-strike”, där lag om vanligtvis fem personer med taktik, samarbete och reaktionsförmåga ska besegra motståndarlaget, och “Hearthstone”, i vilket två spelaren möts och taktiskt försöker utmanövrera varandra genom att bygga den mest anpassade leken för att sedan ha is i magen och utmanövrera motståndaren.

Det finns såväl lokala som nationella och internationella ligor, seriespel och turneringar samt ett mycket stort utbud av verktyg och arenor för vänskapsmatcher och träningar. För den som vill tävla på hög nivå kräver e-sport många timmar av spelträning och fysisk träning för att kunna prestera bra.

 

Intresserad av att starta en förening? Gå i så fall hit för mer information eller gå direkt till starta.sverok.se för att göra en ansökan.