Du kan hitta och komma i kontakt med Sverokföreningar som sysslar med fantastik på spelkartan.se.

Fantastikens världFantastik är ett samlingsnamn som främst omfattar litterär och filmisk fiktion, men även förekommer mycket i teater, opera, tv- och datorspel, rollspel och liknande. Fantasy, science fiction och historisk fiktion är tre stora genrer inom fantastiken, men det finns även många subgrupper. Det kan till exempel vara superhjältar, alternativa verkligheter, zombieattacker eller post-apokalyptiska berättelser.

Sagan om Ringen, Star Wars, Harry Potter, Twilight, Doctor Who och Hunger Games är bara några exempel på fantastik som blivit omåttligt populära och engagerar många, såväl yngre som äldre. Exempel på föreningar som engagerar sig kring fantastik är Trekkies (Star Trek), Sagan om Ringen-sällskap, Harry Potter-klubbar och Science Fiction-kongresser.

De som är engagerade i fantastik ägnar mycket tid åt att studera den genre de är intresserade av. Vanligt är att träffas och diskutera sitt ämne, ordna filmkvällar eller bokcirklar tillsammans. Vissa anordnar träffar där deltagarna klär ut sig till karaktärer ur verket. Det viktigaste inom fantastiken är engagemanget i ett gemensamt intresse, att se till att ha så kul som möjligt och att försöka sprida detta till fler intresserade.

 

Intresserad av att starta en förening? Gå i så fall hit för mer information eller gå direkt till starta.sverok.se för att göra en ansökan.