Du kan hitta och komma i kontakt med Sverokföreningar som laserspel på spelkartan.se.

Laserspel (även Lasergame, Laserdome eller Laser tag) är en lag- eller individuell hobby där spelarna försöker få så mycket poäng som möjligt genom att skjuta på motståndare eller objekt. Spelarna har ett vapen med en IR-sändare och en väst med en IR-mottagare, uppkopplade till en dator som räknar poäng. I många fall sitter det en lågspänningslaser på vapnet för att skapa visuella effekter samt högtalare med ljudeffekter. Laserspel spelas ofta på en inomhusbana med olika former av uppbyggda hinder och skydd, ofta med dunkel belysning och ljud-, ljus- och rökeffekter.

Laserspel kräver specialiserad elektronik till vapnen och en datorstyrd programvara till spelet och poängen. Patentskyddad utrustning är tillverkad av en stor mängd tillverkare. Vissa tillhandahåller allt från personalkläder till specifik materia till arenan såsom minor eller baser, och i vissa fall även färdiga arenakonstruktioner.

Till skillnad från airsoft och paintball har laserspel inte någon lagstadgad åldersgräns utan är populärt i alla åldrar.

 

Intresserad av att starta en förening? Gå i så fall hit för mer information eller gå direkt till starta.sverok.se för att göra en ansökan.