Du kan hitta och komma i kontakt med Sverokföreningar som spelar tv-spel på spelkartan.se.

TV-spel är en form av digitala spel som engagerar människor i alla åldrar. Ofta använder man en spelkonsol som är kopplad till en TV, men det finns även bärbara spel som är lätta att ta med sig. Spelen omfattar allt ifrån action-, sport- och äventyrsspel till musik- och motionsspel. De flesta har någon gång provat på Super Mario, Guitar Hero, Halo eller Singstar.

Olika spelkonsoler från Nintendo, Playstation och Microsoft Xbox är vanliga. Många vill spela de allra senaste spelen, medan andra tycker att gamla klassiska spel ger mer nöje. Bland våra TV-spelsföreningar välkomnar vi även arkadspel, flipperspel och mobilspel.

Dagens TV-spel skiljer sig ganska lite från datorspel, och många spel finns att köpa till både dator och spelkonsol. Inom TV-spelshobbyn är det däremot vanligare med sociala möten där flera spelare träffas och spelar på samma konsol, till skillnad från datorspel som ofta förutsätter att spelarna har varsin dator som kopplas samman över ett nätverk.

Några vanliga sätt att spela är att spela ensam, att spela flera personer vid samma konsol, samtidigt eller i turordning, att spela mot andra över nätet eller att koppla ihop flera bärbara konsoler med varandra. Man kan spela med vännerna hemma eller i föreningslokalen, eller välja att delta i de tävlingar och turneringar som anordnas inom många spel.

 

Intresserad av att starta en förening? Gå i så fall hit för mer information eller gå direkt till starta.sverok.se för att göra en ansökan.